Körinin Faydaları

Köri nedir:
Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ve tüketilen körinin ülkemizde çok fazla bilinen birşey değildir.Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilir.Körinin içinde olan baharatlar arasında zencefil, zerdeçal, kimyon, karanfil, kişniş, demirhindi gibi baharatlar bulunuyor.Asyada genel olarak yemeklere sos olarak katılmaktadır.Özellikle tavuk ve et yemeklerinin vazgeçilmez sosu köri sosudur.Ama şöyle bir özelliği vardır.Tavuk veya ete kattığınız körinin kokusu ağır geliyorsa size üzerine hindistan cevizi sütü ekleyeek ağır kokuyu altedebilirsiniz.
Köri çok eski tarihlerden beri bilinen ve kullanılan baharattır.Köri kelimesinin kökeni ise Hindistan’ın eski çağlarda kullanmış olduğu bir dile dayandığı rivayet edilir.Körinin baharatının kullanılmaya başlandığı tarihler ise milattan önce 1700 yılları olduğu tahmin ediliyor.Yani çok eski tarihlerden beri günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Körinin bilinme yüzdesi ülkemizde de son dönemde artmaya başlamıştır.Özellikle yemeklere katacağınız köri hem yemeklere tat katacaktır hemde sağlığınız açısından size artı olarak dönecektir.Köriyi süpermarketlerde bulabilmek mümkündür.Köri sosu olarakta satılabiliyor körü baharatı olarakta.Özellikle köri sosundan pek çok yemek yapılabiliyor.

Körinin nasıl bir görünümü olduğunu merak ediyorsanız;
Körinin Faydaları

  • Köri doyurucudur.Bu sayede yemeklerde aşırı kaçılmasına engel olur.
  • Köri çayla birlikte tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur.
  • Körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.
  • Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür.
  • Sindirime yardımcı olur.

 

Aramalar:körinin faydalarıibrahim saraçoğlu köriköri̇̇ni̇n i̇çi̇nde neler var ender saraçaraçKörü nün faydalarıyemeklerde kullanılan körü nün faydaları









Yorum Yapın